Škoricové muffiny so šľahačkou
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/4
hrnček
zmäknuté maslo
1
hrnček
hnedý cukor
1
ks
vajce
1
KL
vanilkový extrakt
2
hrnčeky
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1
hrnček
cmár
1
hrnček
biela čokoláda
2
KL
mletá škorica
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
2.
Vo väčšej miske vymiešame maslo, cukor, vajíčko, cmar a vanilkový cukor do peny. Postupne vmiešame sypkú zmes z múky, kypriaceho prášku, jedlej sódy, soli a mletej škorice. Nakoniec do cesta vmiešame rozlámanú bielu čokoládu.
3.
Cestom naplníme do 3/4 pripravených 12 košíčkov. Muffiny vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním ich ozdobíme vyšľahanou smotanou s vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.