Fínska jablková torta
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
cukor
2
ks
vajce
50
g
mleté mandle
200
g
polohrubá múka
150
g
maslo
1
KL
škorica mletá
Plnka
600
g
jablko
2
ks
vajce
100
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Maslo s cukrom dobre vymiešaj, potom po jednom pridávaj vajíčka. Prisyp mleté mandle a múku, ochuť škoricou a dokonale vypracuj. Masu mokrými rukami roztláčaj na pekáči vystlatom papierom tak, aby malo cesto aj okraje vysoké zhruba na jeden prst.
2.
Umyté jablká ošúp, prekroj na polovice, vyber jadrovníky, potom samotné jablká nakrájaj na tenké plátky a husto poklaď na cesto. Vajíčka trochu vyšľahaj vidličkou, pridaj mlieko a vylej na jablká. Posyp vanilkovým cukrom a v predhriatej rúre na 225°C peč približne 25 minút. Počkaj, až trochu vychladne a až potom krájaj.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.