Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricové muffiny plnené Nutellou

9
porcií
37
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

75 g
zmäknuté maslo
100 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrat
120 ml
mlieko
190 g
celozrnná pšeničná múka
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
mletá škorica
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1 štipka
soľ
9 KL
Nutella

Posýpka:

50 g
kryštálový cukor
2 KL
mletá škorica
1 PL
maslo

postup

1.
Rúru pred pečením vyhrejeme na 220°C a formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, prípadne vymastíme.
2.
Vo veľkej miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Vmiešame vajíčko, vanilkový extrakt a mlieko. Postupne vmiešame sypkú zmes z múky, kypriaceho prášku do pečiva, soli, škorice a muškátového orieška. Vymiešame hladké cesto, ktorým budeme plniť košíčky.
3.
Do košíčkov dáme po lyžici cesta, na ňu lyžičku Nutelly a opäť lyžicu cesta. Takto pripravené muffiny vložíme do rúry a pečieme približne 5 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 13 minút. Upečené muffiny necháme trochu vychladnúť, potom ich potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom zmiešaným so škoricou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...