Pridať recept

Ovocný nepečený cheescake

ingrediencie

250 g
President ak nemáte, može byť aj jemný tvaroh
200 g
maslové sušienky
3 balíčky
Mletá želatína Dr oetker
130 g
maslo
200 g
smotana na šľahanie
200 g
kyslá smotana
250 g
Ovocie ja som použila mrazené
1 ks
žĺtko
13 PL
kryštálový cukor nie kopcovité
8 PL
mlieka
2 balíčky
Vanilínový cukor Dr.Oetker

postup

Recept z internetu na výborný koláčik, ktorý rýchlo mizne z taniera :)
1.
Maslo necháme zmaknúť v izbovej teplote.. Keď je zmaknuté, dáme ho do pripravenej misky a pridáme keksy rozdrvené na prach. K tomu ešte pridáme mlieko a rukami zmes pekne spojíme. Keď je zmes hotová, natlačíme ju do tortovej formy s priemerom 26/27 cm.
 
2.
1,5 balíčka želatíny vysypeme do hrnca s trochou vody ( postupujeme podľa návodu na balíčku), Medzitým vymiešame nasledujúce: Sladká smotana so 6pl cukru a 2 vanilínové cukre. President, kyslú smotanu a žĺtko postupne pridáme za stáleho miešania mixérom. Takto vymiešanú syrovú hmotu dáme nabok a zohrejeme želatínu v hrnci. Pozor, nesmie nám vrieť! Zohrievame ju za stáleho miešania, až sa nám vytvorí hustá hmota. Tú pridáme k syrovej zmesi opať za stáleho miešania mixérom. Miešame,kým hmota nebude hladká, bez hrudiek. Nanesieme ju na keksovú piškótu do formy a dáme do chladničky aspoň na 30 min.
3.
Rozmrazené ovocie dáme do hrnca, pridáme zvyšok cukru a 1,5 balíčka želatíny. Necháme chvíľu postáť a zopakujeme predchádzajúci postup. Hrniec dáme na oheň a miešame, kým sa nevytvorí hustá kaša. Nesmie vrieť! Tútu hmotu necháme trošku vychladnúť, nenanášame na syr úplne horúce. Potom vložíme do chladničky a necháme stuhnúť niekoľko hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať