Pridať recept

Zemiakové placky s jablkovou omáčkou

Zemiakové placky s jablkovou omáčkou
Zdroj: iStockphoto
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Omáčka:

575 g
jablká
3 PL
citrónová šťava
1 ks
celá škorica
200 ml
jablkový džús
2 PL
cukor

Placky:

800 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
3 ks
vajce
75 g
kyslá smotana
60 g
strúhanka
ks
soľ
ks
čierne korenie
ks
slnečnicový olej

postup

1.

Jablká na omáčku rozkrojte na štvrtinky, vyrežte jadrovníky, ošúpte a nakrájate na tenké plátky. Vložte do hrnca, pridajte citrónovú šťavu, škoricu, jablkový džús a cukor. Priveďte do varu, zmiernite teplotu a za občasného zamiešania poduste asi 20 minút úplne domäkka. Nechajte vychladnúť. Zapnite rúru na 110°C.

 
2.

Na prípravu zemiakových placiek ošúpte a umyte zemiaky. Nastrúhajte ich buď ručne, alebo na kuchynskom robote. V preloženej čistej utierke vytlačte všetku prebytočnú tekutinu a zemiaky dajte do misky.

3.

Ošúpte cibuľu a nesekajte nadrobno. Vajcia zľahka našľahajte. Oboje pridajte k zemiakom spolu s kyslou smotanou a strúhankou. Osoľte, okoreňte a premiešajte.

4.

Vo veľkej panvici rozohrejte trochu oleja. Na jednu zemiakovú placku dajte do panvice asi dve lyžice zmesi a uhlaďte plochou obracačkou. Zemiakové placky pripravujte po častiach: osmažte na jednej strane do zlatohneda, potom opatrne obráťte a osmažte dozlata aj na druhej strane. Jednotlivé várky udržujte teplé v rúre, kým nemáte hotové všetky zemiakové placky. Podávajte ihneď s jablkovou omáčkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...