Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mini palacinky s omáčkou

ingrediencie

250 g
hladká múka
2 PL
kryštálový cukor
7 dl
polotučné mlieko
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
500 g
černice
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker

postup

chutné mini palacinky
1.
Zmiešame múku, kryštálový cukor, vajíčka, soľ a časť mlieka. Rozmiešame na kašu. Pridáme ešte zvyšné mlieko kým nevznikne riedke cesto. Ja na rozmiešavanie používam ručný mixér, aby v ceste neboli hrudky. Cesto necháme postáť 10-15 minút.
2.
Pripravíme si panvicu s troškou domácej bravčovej masti (na nej sa mi najlepšie pečú palacinky). Na horúcu panvicu nalejeme naberačkou trochu cesta aby nám vznikli malé úhľadné palacinky a z každej strany opečieme.
3.
Spravíme černicovú zmes. Zmiešame černice (použila som mrazené) s vanilkovým cukrom a pomiešame ponorným mixérom na hladkú zmes. 6-7 palaciniek naukladáme na seba a navrch dáme omáčku z černíc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...