Pridať recept

Makrónky s vanilkovým krémom

40
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
práškový cukor
110 g
mleté mandle
50 g
krupicový cukor
4 ks
vaječný bielok
žlté farbivo

Krém

2 PL
práškový cukor
1 PL
smotana
1 ks
syr Mascarpone
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Vyšľaháme bielky a postupne pridávame krupicový cukor až kým nevznikne celkom hladká a lesklá hmota. Pridáme najemno mleté mandle, práškový cukor, žlté farbivo a všetko vyšľaháme. Vzniknutú hmotu, ktorá vznikne naplníme sáčok a s jeho pomocou na plech, ktorý je vyložený fóliou na makrónky kolieska, ktoré necháme na plechu zaschnúť približne pol hodiny. Korpusy pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160°C približne 12 minút.
 
2.
Pripravíme krém: Prešľaháme mascarpone s práškovým cukrom, smotanou a vydlabaným vnútrom lusku. Hotovým krémom naplníme koláčiky a uložíme ich odpočinúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.7.2016 19:41 | |
+5 -9
S receptom nie som spokojná, cesto vôbec nevyzerá ako na obrázku a rozteká sa. Som ešte zvedavá na krém.