Olivové kuracie prsia
3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie prsia
250
ml
biele víno
100
g
maslo
1
hrsť
olivy
3
strúčiky
cesnaku
3
PL
olivový olej
korenie
soľ
hladká múka na obaľovanie
postup
1.
Očistíme kuracie prsia, umyjeme a osušíme. Osolíme ich, okoreníme a obalíme v hladkej múky. Na panvici rozpalíme olej a rezne na ňom osmažíme tak, aby bolo mäso prepečené a mäkké.
2.
Očistíme cesnak a rozdrtíme alebo nakrájame na plátky. Zlejeme olivy, necháme odkvapkať a prekrojíme na menšie kúsky. Keď sú rezníky hotové, vyberieme ich z panvice a pridáme do nej cesnak, po chvíľke prilejeme biele víno. Potom pridáme odkvapkané olivy a všetko necháme spolu asi 3 minúty variť.
3.
Mäso potom vrátime do panvice, pridáme maslo, osolíme, okoreníme a zahrievame až kým šťava trošku nezhustne. Servírujeme s ryžou alebo zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.