Pridať recept

Marinované kuracie krídla v mede

ingrediencie

500 g
kuracie krídla
3 PL
olivový olej
1 PL
grilovacie korenie
1 PL
med
1 KL
sójová omáčka
1/2 KL
soľ

postup

1.
Do nádoby s pokrievkou alebo plastovej misky vymiešame zo všetkých uvedených surovín marinádu. Umyjeme kuracie krídelka, očistíme a namočíme do marinády tak, aby bola zo všetkých strán pokryté. Nádobu prikryjeme a krídelka necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc.
 
2.
Druhý deň dáme všetko do pekáča, zalejeme malým množstvom vody a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 40 minút do ružova. Takto pripravené kuracie krídelka môžeme servírovať so zemiakmi, ryžou alebo len s čerstvým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rodinná grilovačka
8 pravidiel správneho grilovania
8 jednoduchých pravidiel, ktoré z vás urobia majstra v grilovaní.
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.