Pridať recept

Šalát s rybou a kukuricou

ingrediencie

400 g
ryba
200 ml
voda
200 ml
biele víno
podľa chuti
soľ
1 ks
bobkový list
3 ks
celé čierne korenie
3 ks
celé nové korenie
250 g
sterilizovaná kukurica
250 g
červená fazuľa
1 ks
červená cibuľa

Zálievka:

3 PL
olivový olej
podľa chuti
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.

Rybu pokrájame na porcie a dáme variť asi do 200 ml vody zmiešanej s 200 ml bieleho vína. Do nálevu dáme soľ, bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia. Rybu uvaríme domäkka, vyberieme ju, necháme odkvapkať a dáme do šalátovej misy. Pridáme scedenú kukuricu a fazuľu, na kolieska pokrájanú cibuľu.

 
2.

Zálievku pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a mletého čierneho korenia a nalejeme na šalát. Premiešame a necháme vychladiť. Šalát s rybou a kukuricou podávame s toastami alebo celozrnným pečivom ako ľahkú večeru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať