Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská vianočná kapustnica

ingrediencie

750 g
kyslá kapusta
150 g
bravčové mäso
150 g
hovädzie mäso
2 ks
pikantná klobása
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
borievka
3 ks
celé nové korenie
2 ks
bobkový list
50 g
sušené huby
3 ks
sušené slivky
3 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
2 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá štipľavá červená paprika
trochu
kyslá smotana

postup

1.
Do hrnca dáme kyslú kapustu aj s nálevom, bravčové i hovädzie mäso pokrájané na väčšie kocky, pokrájanú klobásu, celú cibuľu a zalejeme studenou vodou. Pridáme koreniny, vopred namočené sušené huby, sušené slivky a rýchlo necháme zovrieť. Znížime teplotu a na miernom ohni varíme 2-3 h takmer domäkka.
2.
Potom do kapustnice pridáme pretlačený cesnak, múku rozmiešanú s paradajkovým pretlakom a trochou vody a varíme ešte aspoň 20 min. Nakoniec kapustnicu podľa potreby dochutíme soľou a štipľavou mletou paprikou. Podávame ozdobenú kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...