Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská vianočná kapustnica

ingrediencie

750 g
kyslá kapusta
150 g
bravčové mäso
150 g
hovädzie mäso
2 ks
pikantná klobása
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
borievka
3 ks
celé nové korenie
2 ks
bobkový list
50 g
sušené huby
3 ks
sušené slivky
3 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
2 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá štipľavá červená paprika
trochu
kyslá smotana

postup

1.
Do hrnca dáme kyslú kapustu aj s nálevom, bravčové i hovädzie mäso pokrájané na väčšie kocky, pokrájanú klobásu, celú cibuľu a zalejeme studenou vodou. Pridáme koreniny, vopred namočené sušené huby, sušené slivky a rýchlo necháme zovrieť. Znížime teplotu a na miernom ohni varíme 2-3 h takmer domäkka.
2.
Potom do kapustnice pridáme pretlačený cesnak, múku rozmiešanú s paradajkovým pretlakom a trochou vody a varíme ešte aspoň 20 min. Nakoniec kapustnicu podľa potreby dochutíme soľou a štipľavou mletou paprikou. Podávame ozdobenú kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...