Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská vianočná kapustnica

ingrediencie

750 g
kyslá kapusta
150 g
bravčové mäso
150 g
hovädzie mäso
2 ks
pikantná klobása
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
borievka
3 ks
celé nové korenie
2 ks
bobkový list
50 g
sušené huby
3 ks
sušené slivky
3 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
2 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá štipľavá červená paprika
trochu
kyslá smotana

postup

1.
Do hrnca dáme kyslú kapustu aj s nálevom, bravčové i hovädzie mäso pokrájané na väčšie kocky, pokrájanú klobásu, celú cibuľu a zalejeme studenou vodou. Pridáme koreniny, vopred namočené sušené huby, sušené slivky a rýchlo necháme zovrieť. Znížime teplotu a na miernom ohni varíme 2-3 h takmer domäkka.
2.
Potom do kapustnice pridáme pretlačený cesnak, múku rozmiešanú s paradajkovým pretlakom a trochou vody a varíme ešte aspoň 20 min. Nakoniec kapustnicu podľa potreby dochutíme soľou a štipľavou mletou paprikou. Podávame ozdobenú kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...