Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská vianočná kapustnica

ingrediencie

750 g
kyslá kapusta
150 g
bravčové mäso
150 g
hovädzie mäso
2 ks
pikantná klobása
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
borievka
3 ks
celé nové korenie
2 ks
bobkový list
50 g
sušené huby
3 ks
sušené slivky
3 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
2 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá štipľavá červená paprika
trochu
kyslá smotana

postup

1.
Do hrnca dáme kyslú kapustu aj s nálevom, bravčové i hovädzie mäso pokrájané na väčšie kocky, pokrájanú klobásu, celú cibuľu a zalejeme studenou vodou. Pridáme koreniny, vopred namočené sušené huby, sušené slivky a rýchlo necháme zovrieť. Znížime teplotu a na miernom ohni varíme 2-3 h takmer domäkka.
2.
Potom do kapustnice pridáme pretlačený cesnak, múku rozmiešanú s paradajkovým pretlakom a trochou vody a varíme ešte aspoň 20 min. Nakoniec kapustnicu podľa potreby dochutíme soľou a štipľavou mletou paprikou. Podávame ozdobenú kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?