Pridať recept

Jarná bylinková polievka

ingrediencie

2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1,25 litre
mäsový vývar
podľa chuti
bylinky
1 štipka
muškátový kvet
podľa chuti
soľ
3 PL
smotana

postup

1.

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom, rozmiešame a varíme asi 20 min.

 
2.

Pridáme väčšiu časť nadrobno pokrájaných byliniek a krátko ich povaríme.

3.

Polievku dochutíme muškátovým kvetom, posolíme ju, zjemníme smotanou, pridáme zvyšné nadrobno pokrájané bylinky a už nevaríme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Skombinujte to najlepšie z jesene a jari v dokonalej, krémovej polievke
Chutná polievka z tekvice, póru a medvedieho cesnaku.
Cesnačku lekársku (Alliaria petiolata)
Rastú takmer všade a majú obrovskú moc! Týchto 7 byliniek zatočí s jarnou únavou, natrhajte si ich ešte dnes a zajtra nebudete vedieť, čo je únava
Trápi vás jarná únava? Stavte na lieky, ktoré nám ponúka príroda. Týchto 7 byliniek vyvážite zlatom!
Frozen parsley and dill in an ice cube tray. Frozen herbs for cooking.
Bylinky – sušiť či mraziť?
Voňavé, zdravé a mimoriadne chutné. Toto sú dva spôsoby, ako ich mať vždy poruke!
Urobte odrazu plný hrniec! Najlepšia FARMÁRSKA polievka podľa receptu zo starej kuchárskej knižky, je lacná
Urobte odrazu plný hrniec! Najlepšia FARMÁRSKA polievka podľa receptu zo starej kuchárskej knižky, je lacná a nahradí aj hlavný chod!
Bohatá, sýta a mimoriadne chutná farmárska polievka pripravená podľa receptu zo starej kuchárskej knižky...
Tajomstvo dokonale hustej polievky, a nie je to múka! Je to doplnkový zdroj bielkovín a polievka chutí vynikajúco,
Tajomstvo dokonale hustej polievky: Je to doplnkový zdroj bielkovín a polievka chutí vynikajúco, o tomto ste určite ešte nepočuli
Jeseň a zima sú obdobím, keď oceňujeme najmä hrejivé a husté polievky. Sú plné zeleniny a korenia, nielenže...