Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčový jazyk
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 plátok
zeler
1 KL
soľ
8 ks
korenie čierne celé
1 ks
bobkový list
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 KL
plnotučná horčica
1 KL
cukor
podľa chuti
ocot
1 liter
voda
2 plátky
údená slanina

postup

2.
Bravčové jazyky dôkladne umyjeme a dáme variť do slanej vriacej vody spolu s korením a očistenou nakrájanou zeleninou a varíme asi hodinu pod pokrievkou.
6.
Rozmixovanú omáčku ochutíme 1 KL plnotučnej horčice, 1 KL cukru a podľa chuti prisolíme.
7.
Postupne pridáme do omáčky pochúťkovú kyslú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Ak je omáčka hustá, môžeme pridať trochu vývaru. Ak máme údenú slaninu, nakrájame ju nadrobno, opražíme na panvici a pridáme do omáčky.
8.
Jazyk nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Podávame s parenou žemľovou knedľou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.