Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčový jazyk
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 plátok
zeler
1 KL
soľ
8 ks
korenie čierne celé
1 ks
bobkový list
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 KL
plnotučná horčica
1 KL
cukor
podľa chuti
ocot
1 liter
voda
2 plátky
údená slanina

postup

2.
Bravčové jazyky dôkladne umyjeme a dáme variť do slanej vriacej vody spolu s korením a očistenou nakrájanou zeleninou a varíme asi hodinu pod pokrievkou.
6.
Rozmixovanú omáčku ochutíme 1 KL plnotučnej horčice, 1 KL cukru a podľa chuti prisolíme.
7.
Postupne pridáme do omáčky pochúťkovú kyslú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Ak je omáčka hustá, môžeme pridať trochu vývaru. Ak máme údenú slaninu, nakrájame ju nadrobno, opražíme na panvici a pridáme do omáčky.
8.
Jazyk nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Podávame s parenou žemľovou knedľou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.