Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska zeleninová polievka (minestrone)

ingrediencie

50 g
fazuľa
1,5 litre
hydinový vývar
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 PL
maslo
1 PL
olej
trochu
zeler
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
pór
2 strúčiky
cesnak
250 g
kel
2 PL
hrášok
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
pažitka

postup

1.
Vopred namočenú fazuľu zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.
2.
Na oleji a masle opražíme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, podlejeme troškou vody a dusíme asi 10 min.
3.
K dusenej zelenine primiešame paradajkový pretlak, na kolieska pokrájaný pór, prelisovaný cesnak a rezančeky kelu. Zalejeme vývarom aj s fazuľou a varíme domäkka. Pred dovarením pridáme hrášok. Polievku okoreníme, posolíme a doplníme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...