Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska zeleninová polievka (minestrone)

ingrediencie

50 g
fazuľa
1,5 litre
hydinový vývar
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 PL
maslo
1 PL
olej
trochu
zeler
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
pór
2 strúčiky
cesnak
250 g
kel
2 PL
hrášok
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
pažitka

postup

1.
Vopred namočenú fazuľu zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.
2.
Na oleji a masle opražíme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, podlejeme troškou vody a dusíme asi 10 min.
3.
K dusenej zelenine primiešame paradajkový pretlak, na kolieska pokrájaný pór, prelisovaný cesnak a rezančeky kelu. Zalejeme vývarom aj s fazuľou a varíme domäkka. Pred dovarením pridáme hrášok. Polievku okoreníme, posolíme a doplníme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.