Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska zeleninová polievka (minestrone)

ingrediencie

50 g
fazuľa
1,5 litre
hydinový vývar
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 PL
maslo
1 PL
olej
trochu
zeler
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
pór
2 strúčiky
cesnak
250 g
kel
2 PL
hrášok
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
pažitka

postup

1.
Vopred namočenú fazuľu zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.
2.
Na oleji a masle opražíme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, podlejeme troškou vody a dusíme asi 10 min.
3.
K dusenej zelenine primiešame paradajkový pretlak, na kolieska pokrájaný pór, prelisovaný cesnak a rezančeky kelu. Zalejeme vývarom aj s fazuľou a varíme domäkka. Pred dovarením pridáme hrášok. Polievku okoreníme, posolíme a doplníme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.