Pridať recept

Hustá hrachová polievka

ingrediencie

200 g
hrach
1,25 litre
voda
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
1/2 KL
mletá rasca
1 štipka
majorán
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
chlebové krutóny

postup

1.

Vopred namočený hrach zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Mäkký hrach necháme chvíľu vychladiť a potom ho aj s vývarom rozmixujeme alebo prelisujeme.

 
2.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypeme múkou a opražíme. Zriedime trochou vody a rozmiešame. Pridáme hrachové pyré, rascu, majorán, soľ a povaríme. Polievku podľa potreby zriedime vodou alebo vývarom na želanú hustotu.

3.

Hrachovú polievku dochutíme prelisovaným cesnakom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými krutónmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať