Pridať recept

Boršč

ingrediencie

300 g
predné hovädzie mäso
1,5 litre
voda
podľa chuti
soľ
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 ks
cvikla
100 g
koreňová zelenina
4 ks
paradajka
3 ks
celé čierne korenie
2 ks
bobkový list
1/2 ks
hlávková kapusta
2 ks
zemiaky
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
ocot
1 KL
cukor
podľa chuti
kyslá smotana

postup

1.

Hovädzie mäso zalejeme studenou vodou, posolíme a uvaríme domäkka. Vývar scedíme a odložíme. Mäso oberieme z kostí, zbavíme tučných častí a pokrájame.

 
2.

Na rozohriatom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, cviklu a koreňovú zeleninu. Podlejeme časťou mäsového vývaru, pridáme ošúpané paradajky a korenie, bobkový list a podusíme. Asi po 15 min. pridáme pokrájanú kapustu a zemiaky, necháme ju dusiť a podľa potreby podlejeme trochou vývaru.

3.

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme trochou vývaru z mäsa a dôkladne premiešame.

4.

Takmer mäkkú zeleninu zalejeme zvyškom mäsového vývaru, zahustíme zápražkou, pridáme prelisovaný cesnak, ocot, cukor a povaríme. Pred dovarením vložíme do polievky kúsky mäsa.

5.

Do každej porcie polievky dáme lyžicu kyslej smotany.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať