Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricové slimáky

ingrediencie

700 g
hladká múka
500 ml
mlieko
100 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
1 kocka
droždie
1 štipka
soľ

škoricová plnka

100 g
maslo
2 ks
škoricový cukor Dr Oetker
4 PL
cukor práškový
4 KL
mletá škorica

postup

1.
Mlieko ohrejeme na 30 - 35 °C, trochu z neho odlejeme do misky, v ktorej pomrvíme droždie, pridáme asi 1 PL cukru a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame, prilejeme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto rukou alebo to necháme na kuchynského pomocníka :), Cesto potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
2.
Za ten čas môžeme pripraviť škoricovú plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru a škorice.
3.
Asi po 45 minútach kysnutia môžeme s cestom pracovať. Rozdelíme ho na polovicu, na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme polovicou škoricovej plnky, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. To isté spravíme s druhou polovicou cesta. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť a potrieme mliekom izbovej teploty. Pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Jlangova
12.9.2018 20:20 | |
+3 -0
Odporúčam recept je jednoduchý rýchly a buchticky makucké ako páperie
Romanna2308
28.5.2015 18:13 | |
+38 -7
Dnes som robila a sú výborné (y) :3 ;)
sussanka
29.5.2015 18:41 | |
+23 -10
:) krásne sa podarili
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...