Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šlahačkové kiwi rezy zo špaldovej múky

ingrediencie

Korpus

6 ks
vajce
6 PL
cukor
300 g
špaldová hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Poleva

500 ml
kiwi sirup
500 ml
voda
2 balíčky
Zlatý klas

Šlahačka

500 ml
rastlinná šľahačka
2 balíčky
stužovač šľahačky

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaným múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, 20 minút. Upečený korpus necháme na plechu vychladiť.
3.
Šlahačku so stužovačom vyšľaháme do tuha a odložíme do chladničky.
4.
Pripravíme si polevu: Sirup vlejeme do hrnca a vodu premiešame so zlatými klasmi. Potom všetko spojíme a miešame pravidelne na miernom ohni až kým zmes stuhne.
5.
Na upečený a vychladnutý korpus dáme najprv šľahačku, potom nakrájané kiwi na tenké plátky a na záver všetko pomaly zalejeme polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...