Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cviklovo-slivková pšenová kaša

ingrediencie

1/2 kg
cvikla
2 PL
pšeno
10 ks
sušené slivky
1 štipka
soľ
1 KL
škorica
1 KL
med
2 KL
karob

postup

1.
Cviklu zbavíme šupky a uvaríme spolu s prepláchnutým pšenom vo vode so štipkou soli. Vody dáme toľko, aby asi 1 cm presahovali nad cviklu.
2.
Keď sa voda vyparí, pridáme namočené slivky (aspoň na 1 hodinku), škoricu a rozmixujeme.
3.
Na záver primiešame 2-3 KL karobu a 1 KL medu (samozrejme môžete aj viac, každý podľa chuti).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...