Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cviklovo-slivková pšenová kaša

ingrediencie

1/2 kg
cvikla
2 PL
pšeno
10 ks
sušené slivky
1 štipka
soľ
1 KL
škorica
1 KL
med
2 KL
karob

postup

1.
Cviklu zbavíme šupky a uvaríme spolu s prepláchnutým pšenom vo vode so štipkou soli. Vody dáme toľko, aby asi 1 cm presahovali nad cviklu.
2.
Keď sa voda vyparí, pridáme namočené slivky (aspoň na 1 hodinku), škoricu a rozmixujeme.
3.
Na záver primiešame 2-3 KL karobu a 1 KL medu (samozrejme môžete aj viac, každý podľa chuti).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivkové guľky
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivková sezóna je v plnom prúde. Ak už ste prejedený slivkových koláčov, máme pre vás skvelé recepty na tradičné...
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...