Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cviklovo-slivková pšenová kaša

ingrediencie

1/2 kg
cvikla
2 PL
pšeno
10 ks
sušené slivky
1 štipka
soľ
1 KL
škorica
1 KL
med
2 KL
karob

postup

1.
Cviklu zbavíme šupky a uvaríme spolu s prepláchnutým pšenom vo vode so štipkou soli. Vody dáme toľko, aby asi 1 cm presahovali nad cviklu.
2.
Keď sa voda vyparí, pridáme namočené slivky (aspoň na 1 hodinku), škoricu a rozmixujeme.
3.
Na záver primiešame 2-3 KL karobu a 1 KL medu (samozrejme môžete aj viac, každý podľa chuti).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...