Pridať recept

Uhorková polievka (tarator)

ingrediencie

3 strúčiky
cesnaku
1 štipka
soľ
2 PL
olej
1 ks
šalátová uhorka
250 g
biely jogurt
2 PL
nasekaný kôpor
1 PL
nasekané vlašské orechy
podľa chuti
kôpor

postup

1.

V miske rozotrieme prelisovaný cesnak so soľou, po kvapkách pridáme olej a dôkladne spolu premiešame.

 
2.

Ošúpanú uhorku nakrájame na plátky alebo kocky, dáme do misy a premiešame s cesnakom. Všetko zalejeme jogurtom, pridáme posekaný kôpor, znova premiešame a dáme vychladiť.

3.

Porcie polievky posypeme nakrájanými vlašskými orechmi a ozdobíme kôprom. Podávame ju s čerstvou bagetou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať