Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Španielska paradajková polievka (gazpacho)

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 ks
šalátová uhorka
1 ks
zelená paprika
1,5 kg
paradajka
2
sendvič
1 PL
vínny ocot
100 ml
olivový olej
podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
šalátová uhorka
podľa chuti
paprika
5
sendvič

postup

1.
Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Ošúpanú uhorku a papriku pokrájame nahrubo, paradajky rozštvrtíme a zbavíme semien. Striedku zo sendviča rozdrobíme a zmiešame so zeleninou, pridáme ocot a premiešame. Zmes rozmixujeme, prípadne ešte prelisujeme cez sito.
2.
Do rozmixovanej zmesi po častiach pridávame olej a znova mixujeme.
3.
Polievku posolíme a pokoreníme, prípadne ešte dochutíme octom. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou. Polievku prikryjeme a dáme do chladničky asi na 3 h.
4.
Uhorku, papriku a plátky sendviča pokrájame na podávame zvlášť, aby si ich každý mohol vziať podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.