Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Španielska paradajková polievka (gazpacho)

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 ks
šalátová uhorka
1 ks
zelená paprika
1,5 kg
paradajka
2 plátky
sendvič
1 PL
vínny ocot
100 ml
olivový olej
podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
šalátová uhorka
podľa chuti
paprika
5 plátkov
sendvič

postup

1.
Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Ošúpanú uhorku a papriku pokrájame nahrubo, paradajky rozštvrtíme a zbavíme semien. Striedku zo sendviča rozdrobíme a zmiešame so zeleninou, pridáme ocot a premiešame. Zmes rozmixujeme, prípadne ešte prelisujeme cez sito.
2.
Do rozmixovanej zmesi po častiach pridávame olej a znova mixujeme.
3.
Polievku posolíme a pokoreníme, prípadne ešte dochutíme octom. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou. Polievku prikryjeme a dáme do chladničky asi na 3 h.
4.
Uhorku, papriku a plátky sendviča pokrájame na podávame zvlášť, aby si ich každý mohol vziať podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.