Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Španielska paradajková polievka (gazpacho)

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 ks
šalátová uhorka
1 ks
zelená paprika
1,5 kg
paradajka
2 plátky
sendvič
1 PL
vínny ocot
100 ml
olivový olej
podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
šalátová uhorka
podľa chuti
paprika
5 plátkov
sendvič

postup

1.
Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Ošúpanú uhorku a papriku pokrájame nahrubo, paradajky rozštvrtíme a zbavíme semien. Striedku zo sendviča rozdrobíme a zmiešame so zeleninou, pridáme ocot a premiešame. Zmes rozmixujeme, prípadne ešte prelisujeme cez sito.
2.
Do rozmixovanej zmesi po častiach pridávame olej a znova mixujeme.
3.
Polievku posolíme a pokoreníme, prípadne ešte dochutíme octom. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou. Polievku prikryjeme a dáme do chladničky asi na 3 h.
4.
Uhorku, papriku a plátky sendviča pokrájame na podávame zvlášť, aby si ich každý mohol vziať podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?