Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátová polievka

ingrediencie

1 PL
olej
4 ks
mladá cibuľka
2 strúčiky
cesnak
500 g
špenát
300 ml
hydinový vývar
250 ml
kyslá smotana
250 g
biely jogurt
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
soľ

postup

1.
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a posekaný cesnak. Pridáme špenát, z ktorého sme odstránili stonky a rebrá listov, zalejeme vývarom a varíme 10 min.
2.
Polievku trocha vychladíme a rozmixujeme. Potom ju necháme vychladnúť, pridáme jogurt, smotanu, citrónovú šťavu a posolíme. Prikryjeme a necháme v chladničke chladiť 3 h.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.