Špenátová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olej
4
ks
mladá cibuľka
2
strúčiky
cesnak
500
g
špenát
300
ml
hydinový vývar
250
ml
kyslá smotana
250
g
biely jogurt
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
postup
1.
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a posekaný cesnak. Pridáme špenát, z ktorého sme odstránili stonky a rebrá listov, zalejeme vývarom a varíme 10 min.
2.
Polievku trocha vychladíme a rozmixujeme. Potom ju necháme vychladnúť, pridáme jogurt, smotanu, citrónovú šťavu a posolíme. Prikryjeme a necháme v chladničke chladiť 3 h.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

kuchtik1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.