Pridať recept

Ochutená bešamelová omáčka

ingrediencie

1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
400 ml
mlieko
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
3 ks
celé čierne korenie
1 stonka
petržlenová vňať
1 stonka
čerstvý tymián
podľa chuti
soľ
1 štipka
strúhaný muškátový oriešok

postup

1.

Maslo rozohrejeme a za stáleho miešania pridávame múku. Miešame asi 1 min., kým sa zápražka neprestane peniť. Mala by zostať svetlá.

 
2.

Do vriaceho mlieka dáme 1 menšiu cibuľu, 1 bobkový list, 3 zrnká čierneho korenia, byľku petržlenovej vňate a tymianu, prikryjeme a odstavíme. Asi po 10 min. mlieko scedíme.

3.

Do zápražky po častiach prilievame studené mlieko a metličkou ho rozšľaháme dohladka. Dávame pozor, aby sa nevytvorili hrčky.

4.

Omáčku varíme asi 20 min. do zhustnutia. Posolíme a ochutíme trochou muškátového orieška.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať