Pridať recept

Cibuľová omáčka s jablkom

ingrediencie

100 g
cibuľa
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
500 ml
vývar
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
1 ks
jablko
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Pokrájanú cibuľu speníme na masle, poprášime múkou a pripravíme svetlú cibuľovú zápražku. Rozriedime ju studeným vývarom, pridáme nakrájané ošúpané jablko a pomaly varíme asi 20 min.

 
2.

Omáčku prepasírujeme, posolíme a nakoniec zjemníme žĺtkom rozmiešaným v troške studeného vývaru. Ochutíme pokrájanou petržlenvou vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať