Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špenátový koláč

ingrediencie

200 g
hladká múka
300 g
múka polohrubá
1/2 kocka
droždie
350 ml
vlažná voda
1 ČL
soľ

PLNKA

čerstvý špenát
2 ks
vajce
1 téglik
kyslá smotana
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
šunka
syr

postup

s príchodom jari sa vždy teším na mladý špenát, ktorý v našej kuchyni musí byť... ak nemám špenát použiť sa dá aj mladá jarná žihľava
1.
do misy preosejeme múku, v strede urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme trochou vlažnej vody a rozmiešame vidličkou na kašičku, pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto... prikryjeme a necháme vykysnúť cca hodinu
2.
cesto rozdelíme na plechy (jeden väčší obdĺžnikový alebo 2 menšie guľaté)
3.
Plnka: špenát umyjeme, posekáme na drobno, zabaríme vriacou vodou, scedíme (alebo použijeme mrazený), špenát urestujeme na troche masti (oleja), pridáme cesnak, osolíme a okoreníme, necháme vychladnúť... kyslú smotanu zmiešame s vajcami a pridáme do vychladnutého špenátu, plnku navrstvíme na koláč a ozdobíme podľa vlastnej chuti - šunkou, slaninou, syrom... necháme 20-30 minút podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút, záleží od veľkosti plechu a hrúbky cesta, po upečení vyberieme koláč na mriežku
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...