Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bučača

ingrediencie

4 ks
vajíčka
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva DrOetker
6 PL
horúca voda

Plnka

2 ks
vajíčka
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
mletá káva
250 g
maslo

postup

Recept na tento výborný koláč doniesla mama z jednej návštevy asi pred 19 rokmi. Všetci si ho vraj vtedy opisovali, piekli, nastala vraj hotová bučačománia. Ale prečo sa tak volá, to mi nikto nevysvetlil.
1.
Žltky vyšľaháme s horúcou vodou na hustú penu. Pridáme cukor a šľaháme do ďalšieho zhustnutia. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 25 minút na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
2.
Plnka: Vajíčka, cukor a vanilkový cukor šľaháme nad parou do zhustnutia, pridáme kávu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo a pridáme ho do vychladnutého kávového krému.
3.
Plnku natrieme na vychladnutý korpus, posypeme posekanými orechami opraženými na troche masla a pokvapkáme rozpustenou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
21.10.2015 14:51 | |
+0 -0
Akurát dnes som pozerala knižôcku, ktorú vydala Hera, je tam okrem môjho receptu aj tento tvoj. Zaujal ma už vtedy. Ukladám si ho.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...