Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bučača

ingrediencie

4 ks
vajíčka
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva DrOetker
6 PL
horúca voda

Plnka

2 ks
vajíčka
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
mletá káva
250 g
maslo

postup

Recept na tento výborný koláč doniesla mama z jednej návštevy asi pred 19 rokmi. Všetci si ho vraj vtedy opisovali, piekli, nastala vraj hotová bučačománia. Ale prečo sa tak volá, to mi nikto nevysvetlil.
1.
Žltky vyšľaháme s horúcou vodou na hustú penu. Pridáme cukor a šľaháme do ďalšieho zhustnutia. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 25 minút na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
2.
Plnka: Vajíčka, cukor a vanilkový cukor šľaháme nad parou do zhustnutia, pridáme kávu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo a pridáme ho do vychladnutého kávového krému.
3.
Plnku natrieme na vychladnutý korpus, posypeme posekanými orechami opraženými na troche masla a pokvapkáme rozpustenou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
21.10.2015 14:51 | |
+0 -0
Akurát dnes som pozerala knižôcku, ktorú vydala Hera, je tam okrem môjho receptu aj tento tvoj. Zaujal ma už vtedy. Ukladám si ho.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...