Pridať recept

Omáčka ku sviečkovej

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
150 g
koreňová zelenina
2 PL
hladká múka
250 ml
vývar
4 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
3 ks
celé nové korenie
1 ks
citrón
250 ml
kyslá smotana
podľa chuti
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor

postup

1.

Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú zeleninu a opražíme. Poprášime múkou a za stáleho miešania pražíme. Postupne prilievame studený vývar, pridáme koreniny a citrónovú kôru z dôkladne umytého citróna. Varíme asi 20 min.

 
2.

Zeleninu prepasírujeme alebo po vybratí korením rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a ochutíme horčicou. Omáčku posolíme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne nadýchanú knedľu, nelepí sa a nikdy nespľasne!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes variť? Pripravili sme si pre vás výborné recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu...