Tmavý divinový vývar
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
cibuľa
200
g
mrkva
100
g
zeler
2
ks
nasekané divinové kosti
8
PL
olej
1
PL
paradajkový pretlak
1/4
liter
červené víno
1
vetvička
čerstvý tymián
1
ks
bobkový list
3
ks
nové korenie
8
ks
celé korenie
2
ks
klinček
6
ks
borievky
1/2
ks
badián
postup
1.
Rúru zohrejeme na 200°C. Zeleninu a cibuľu nakrájame. Kosti dáme na pekáč, polejeme olejom a pečieme asi 15 minút. Pridáme zeleninu a cibuľu a pečieme asi 15 minút. Potom pridáme pretlak a krátko opečieme.
2.
Podlejeme 1/4 l vína a necháme takmer vyvariť. Toto opakujeme 2 krát. Potom kosti zalejeme 2 l vody a výpek rozmiešame. Všetko prelejeme do hrnca a dáme variť. Pridáme bylinky a koreniny. Všetko povaríme asi 1 hodinu. Vývar precedíme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.