Pridať recept

Šumavské hovädzie mäso

ingrediencie

800 g
hovädzie mäso zadné
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 PL
hladká múka
3 PL
olej
300 ml
smotana
3 strúčiky
cesnaku
2 KL
majorán

postup

1.

Na kocky pokrájané mäso posolíme, pokoreníme a poprášime polovicou hladkej múky. Vložíme do rozohriateho oleja a za stáleho miešania krátko opražíme. Podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame.

 
2.

V smotane rozmiešame zvyšok múky, prilejeme k mäsu a za stáleho miešania povaríme, kým omáčka nie je smotanovo krémová. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majorán, necháme prejsť varom. Vhodnou prílohou sú žemľové knedle.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať