Pridať recept

Maďarský tokáň

ingrediencie

400 g
hovädzie mäso zadné
2 PL
masť
2 ks
cibuľa
1 ČL
mletá sladká paprika
1 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
4 PL
biele víno
2 ks
paprika
2 ks
paradajka

postup

1.

Hovädzie mäso pokrájame priečne cez vlákna najskôr na plátky, z ktorých potom nakrájame širšie rezance.

 
2.

Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista. Podľa chuti pridáme sladkú mletú papriku, pokrájané mäso, krátko opražíme, pridáme paradajkový pretlak a posolíme. Podlejeme vínom a pomaly dusíme takmer domäkka. Ak treba, podlievame ďalším vínom alebo trochou horúcej vody či vývaru.

3.

Pridáme pokrájané papriky a paradajky a dusíme domäkka. Jedlo nezahusťujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať