Hovädzí guláš
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
cibuľa
3
PL
masť
500
g
hovädzie mäso
2
ČL
mletá sladká paprika
podľa chuti
soľ
1/2
ČL
rasca
2
PL
hladká múka
1/2
KL
majorán
3
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti. Pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania opekáme, kým mäso nestmavne a šťava sa úplne neodparí.
2.
Mäso odstavíme zo sporáka, pridáme mletú papriku, premiešame a ihneď podlejeme trochou horúcej vody. Hrniec dáme opäť na sporák, posolíme, pridáme rascu a pri miernej teplote pod pokrievkou dusíme takmer domäkka.
3.
Šťavu necháme úplne odpariť, poprášime múkou, krátko opražíme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäso dochutíme majoránom, cesnakom rozotretým s trochou soli a krátko podusíme.
4.
Hovädzí guláš podávajme so žemľovými knedľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.