Pridať recept

Brokolica s karí omáčkou

ingrediencie

1 ks
brokolica
trochu
soľ
trochu
nasekaná petržlenová vňať

Karí omáčka:

200 ml
kyslá smotana
100 ml
sladká smotana
2 KL
kari korenie
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.

Brokolicu rozoberieme na ružičky a v mierne posolenej vode krátko povaríme domäkka. Musí byť chrumkavá.

 
2.

Kyslú a sladkú smotanu za stáleho miešania pomaly ohrejeme. Pridáme karí korenie, posolíme a pokoreníme.

3.

Scedenú brokolicu prelejem karí omáčkou a posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi alebo ako prílohu k rybám.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.