Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nekysnuté makové rožteky

ingrediencie

400 g
hladká múka
160 g
Hera
150 g
kyslá smotana
70 g
práškový cukor
1 ČL
prášok do pečiva DrOetker
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
nastrúhaná citrónová kôra
1 štipka
soľ

Náplň

150 g
mletý mak
50 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
6 PL
mlieko
1 štipka
mletá škorica

postup

chutia výborne s akoukoľvek náplňou
Všetky suroviny na cesto ručne vymiesime. Bochníček cesta dáme na hodinku do chladničky a pripravíme si makovú náplň. Zmiešame mak s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme štipku škorice a citrónovú kôru. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom plameni. Vychladené cesto rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na tenko. Nakrájame na štvorce, naplníme makovou náplňou a zrolujeme do rožteka. Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri teplote 200 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...