Slivková rýchlovka s mrveničkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2,5
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
acidofilné mlieko
1
hrnček
trstinový cukor
1/2
hrnček
olej
2
ks
vajce
1
ks
prášok do pečiva
citrónová kôra
Obloha
1
kg
slivky
Mrvenička
50
g
hnedý cukor
40
g
maslo
30
g
špaldová múka
30
g
mleté mandle
2
KL
mletá škorica
postup
Používame hrnčekom s objemom 250 ml a veľký plech na pečenie.
1.
Vyšľaháme mixérom acidofilné mlieko, olej, cukor, vajcia a citrónovú kôru. V druhej miske zmiešame múku a prášok do pečiva a pridáme vyšľahanú vajíčkovú zmes.
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Povrch obložíme na husto slivkami tak, aby bol koláč naozaj plný ovocia.
3.
Na koniec povrch koláča rovnomerne posypeme mrveničkou, ktorú sme zmiešali rukami v miske.
4.
Koláč pečieme pri teplote 180°C asi 1 hodinu tak, aby mrvenička získala zlatý nádych a spodok cesta dobre prepečený.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.