Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cisársky trhanec

ingrediencie

200 g
kyslá smotana
100 g
špaldová múka
50 g
trstinový cukor
50 ml
mlieko
4 ks
vajce
1 PL
maslo
1 štipka
soľ
1 hrsť
mandľové lupienky
1 hrsť
hrozienka
1 PL
nastrúhaná citrónová kôra
cukor
ovocný kompót

postup

1.
Z dvoch vajec vyšľaháme bielky a odložíme bokom. Dve žĺtka vymiešame do peny spolu s cukrom so zvyšnými dvomi celými vajciami, s citrónovou kôrou a štipkou soli. Postupne k zmesi z vajíčok primiešame múku, smotanu a mlieko.
2.
Na záver zapracujeme zľahka sneh z bielok. Celkom ho nerozmixujem, ale necháme v ceste nadýchané kopčeky.
3.
Medzitým vo veľkej panvici roztopíme maslo a celé cesto naň nalejeme. Je to podobné ako keby sme robili palacinky, len s tým rozdielom, že v tomto prípade má cesto hrúbku aspoň 2 - 3 centimetre.
4.
Na vrch cesta nasypeme rovnomerne hrsť hrozienok. Ako náhle je zospodu prepečené, rozdelíme ho na štvrtinky a opatrne prevrátime.
5.
Po ľahkom opečení druhej strany celú palacinku vareškou roztrháme na drobné kúsky. V tomto momente posypeme trhanec mandľovými lupienkami a na vyššom stupni opražíme kúsky do zlata.
6.
Trhanec nemôže byť ale lepkavý, ale ani nie celkom suchý, prepečený, pretože by zostal tvrdý. Servírujeme ho s čerstvým ovocím alebo kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...