Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cisársky trhanec

ingrediencie

200 g
kyslá smotana
100 g
špaldová múka
50 g
trstinový cukor
50 ml
mlieko
4 ks
vajce
1 PL
maslo
1 štipka
soľ
1 hrsť
mandľové lupienky
1 hrsť
hrozienka
1 PL
nastrúhaná citrónová kôra
cukor
ovocný kompót

postup

1.
Z dvoch vajec vyšľaháme bielky a odložíme bokom. Dve žĺtka vymiešame do peny spolu s cukrom so zvyšnými dvomi celými vajciami, s citrónovou kôrou a štipkou soli. Postupne k zmesi z vajíčok primiešame múku, smotanu a mlieko.
2.
Na záver zapracujeme zľahka sneh z bielok. Celkom ho nerozmixujem, ale necháme v ceste nadýchané kopčeky.
3.
Medzitým vo veľkej panvici roztopíme maslo a celé cesto naň nalejeme. Je to podobné ako keby sme robili palacinky, len s tým rozdielom, že v tomto prípade má cesto hrúbku aspoň 2 - 3 centimetre.
4.
Na vrch cesta nasypeme rovnomerne hrsť hrozienok. Ako náhle je zospodu prepečené, rozdelíme ho na štvrtinky a opatrne prevrátime.
5.
Po ľahkom opečení druhej strany celú palacinku vareškou roztrháme na drobné kúsky. V tomto momente posypeme trhanec mandľovými lupienkami a na vyššom stupni opražíme kúsky do zlata.
6.
Trhanec nemôže byť ale lepkavý, ale ani nie celkom suchý, prepečený, pretože by zostal tvrdý. Servírujeme ho s čerstvým ovocím alebo kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...