Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cisársky trhanec

ingrediencie

200 g
kyslá smotana
100 g
špaldová múka
50 g
trstinový cukor
50 ml
mlieko
4 ks
vajce
1 PL
maslo
1 štipka
soľ
1 hrsť
mandľové lupienky
1 hrsť
hrozienka
1 PL
nastrúhaná citrónová kôra
cukor
ovocný kompót

postup

1.
Z dvoch vajec vyšľaháme bielky a odložíme bokom. Dve žĺtka vymiešame do peny spolu s cukrom so zvyšnými dvomi celými vajciami, s citrónovou kôrou a štipkou soli. Postupne k zmesi z vajíčok primiešame múku, smotanu a mlieko.
2.
Na záver zapracujeme zľahka sneh z bielok. Celkom ho nerozmixujem, ale necháme v ceste nadýchané kopčeky.
3.
Medzitým vo veľkej panvici roztopíme maslo a celé cesto naň nalejeme. Je to podobné ako keby sme robili palacinky, len s tým rozdielom, že v tomto prípade má cesto hrúbku aspoň 2 - 3 centimetre.
4.
Na vrch cesta nasypeme rovnomerne hrsť hrozienok. Ako náhle je zospodu prepečené, rozdelíme ho na štvrtinky a opatrne prevrátime.
5.
Po ľahkom opečení druhej strany celú palacinku vareškou roztrháme na drobné kúsky. V tomto momente posypeme trhanec mandľovými lupienkami a na vyššom stupni opražíme kúsky do zlata.
6.
Trhanec nemôže byť ale lepkavý, ale ani nie celkom suchý, prepečený, pretože by zostal tvrdý. Servírujeme ho s čerstvým ovocím alebo kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...