Pridať recept

Jahodové rezy

ingrediencie

Cesto

100 g
špaldová múka
90 g
trstinový cukor
25 g
rozpustené maslo
3 ks
vajce
30 g
mleté mandle
štipiek
soľ

Krém

250 g
nízkotučný tvaroh
60 g
maslo
40 g
trstinový cukor
2 ks
vaječný žĺtok

Ďalej

500 g
jahody
rastlinný olej
múka na vysypanie plechu

postup

1.
Oddelíme žĺtka od bielkov a bielka vyšľaháme do polotuhého snehu so štipkou soli. Pridáme polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. Žĺtka zmiešame s druhou polovicou cukru a vyšľaháme do svetlej peny.
 
2.
Múku zmiešame s pomletými mandľami a zamiešame do žĺtkovej zmesi. Pridáme do cesta vlažné maslo a zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.
3.
Olejom vymastíme plech a vysypeme ho múkou alebo strúhankou a nelejeme naň cesto. Pečieme pri teplote 175°C asi 15 až 20 minút.
4.
V miske vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s tvarohom. V druhej miske nad parou vyšľaháme žĺtka spolu s cukrom do hustého krému. Odstavíme ho z pary a necháme bokom vychladnúť. Potom ho vmiešame do tvarohového krému.
5.
Kým sa upečie korpus, očistíme jahody, umyjeme a nakrájame na polovičky. Na vychladnutý korpus rovnomerne natrieme tvarohový krém a ozdobíme ho jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať