Jahodové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
špaldová múka
90
g
trstinový cukor
25
g
rozpustené maslo
3
ks
vajce
30
g
mleté mandle
štipiek
soľ
Krém
250
g
nízkotučný tvaroh
60
g
maslo
40
g
trstinový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
Ďalej
500
g
jahody
rastlinný olej
múka na vysypanie plechu
postup
1.
Oddelíme žĺtka od bielkov a bielka vyšľaháme do polotuhého snehu so štipkou soli. Pridáme polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. Žĺtka zmiešame s druhou polovicou cukru a vyšľaháme do svetlej peny.
2.
Múku zmiešame s pomletými mandľami a zamiešame do žĺtkovej zmesi. Pridáme do cesta vlažné maslo a zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.
3.
Olejom vymastíme plech a vysypeme ho múkou alebo strúhankou a nelejeme naň cesto. Pečieme pri teplote 175°C asi 15 až 20 minút.
4.
V miske vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s tvarohom. V druhej miske nad parou vyšľaháme žĺtka spolu s cukrom do hustého krému. Odstavíme ho z pary a necháme bokom vychladnúť. Potom ho vmiešame do tvarohového krému.
5.
Kým sa upečie korpus, očistíme jahody, umyjeme a nakrájame na polovičky. Na vychladnutý korpus rovnomerne natrieme tvarohový krém a ozdobíme ho jahodami.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.