Pridať recept

Pletený mazanec

ingrediencie

165 ml
mlieko
1 PL
kryštálový cukor
7 g
sušené droždie droetker
50 g
kryštálový cukor
400 g
hladká múka
1 ČL
soľ
2 ks
vajce
110 g
maslo - izbovej teploty
1 PL
olej
1 hrsť
hrozienka

OKREM TOHO

1 ks
vajce
hnedý cukor
mandľové lupienky

postup

1.
Pripravíme si kvások. Do ohriateho mlieka vmiešame cukor a sušené droždie. Pohár zakryjeme a necháme na teplom mieste 10 minút. V mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Prilejeme kvások a spolu s vajíčkami zľahka premiešame. Pridáme maslo nakrájané na kocky, olej a hrozienka. Vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť približne hodinu.
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Každú vytvarujeme na 40 cm valec. Konce spojíme a upletieme vrkoč. Okrúhlu formu na pečenie potrieme olejom. Hotový vrkoč vkladáme po obvode do formy a na konci zatočíme do stredu. Cesto vo forme necháme ešte chvíľu stáť, trochu zväčší svoj objem a vyplní prázdne miesta vo forme.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami a hnedým cukrom. Pečieme 20-25 minút do zlatohneda. Po upečení potrieme teplou vodou a mazanec necháme vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať