Krémeš z jogurtu
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
balíček
mrazené lístkové cesto
hladká múka
Krém
500
ml
mlieko
250
ml
smotana na šľahanie
250
g
biely jogurt
5
PL
kryštálový cukor
2
balíčky
vanilkový puding v prášku
postup
1.
Cesto: Lístkové cesto prekrojíme na 2 diely a vyvaľkáme na celú veľkosť plechu. Potom ho preložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto budeme piecť do zlatista v prehriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Jednu časť cesta hneď narežeme na kocky.
2.
Krém: Na začiatok uvaríme hustý puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. Ako náhle celkom vychladne puding vmiešame doň po častiach aj jogurt. Takto pripravený krém necháme stuhnúť v chladničke. Medzitým smotanu vyšľaháme na celkom tuhú šľahačku.
3.
Na vrch dezertu môžme použi len práškový cukor na posypanie alebo pripraviť čokoládovú polevu. V 50 ml smotany na šľahanie roztopíme 100 g čokolády na varenie a miešame, až kým sa celkom neroztopí. Potom pridáme 80 g masla a opäť dobre premiešame, aby sa vytvorila lesklá a celkom hladká poleva.
4.
Na dno formy položíme nerozkrájanú časť cesta. Na túto časť opatrne nanesieme rovnomerne pudingovo-jogurtový krém. Na krém dáme opatrne vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Na vrch rozložíme diely pokrájaného cesta, ktoré posypeme cukrom alebo polejeme čokoládou. Pred servírovaním necháme krémeš stuhnúť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.