Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Perník s čokoládou

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 ml
mlieko
100 ml
roztopené maslo
200 g
hladká múka
120 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 PL
slivkový lekvár
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
perníkové korenie
1 KL
mletá škorica

Plnka

3 PL
slivkový lekvár
2 PL
Nutella

Na potretie

3 PL
slivkový lekvár

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
80 g
maslo
100 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Na cesto zmiešame v miske najskôr sypké ingrediencie (cukor, múku, perníkové korenie, kypriaci prášok a škoricu). Potom primiešame slivkový lekvár, roztopené maslo, mlieko a vajce. Ingrediencie dobre premiešame metličkou, aby vzniklo hladké cesto, ktoré nalejeme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 35 až 40 minút.
2.
Potom zmiešame lekvár spolu s nutellou. Pripravíme polevu tak, že vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a smotanu. Potom zmes dobre premiešame, aby vznikla lesklá a hladká poleva, ktorú necháme vychladnúť.
3.
Koláč prekrojíme na dva diely. Spodnú časť rovnomerne natrieme plnkou a prikryjeme druhou časťou cesta. Vrch koláča potrieme lekvárom a potrieme polevou z čokolády a môžme aj bočné steny. Koláč dáme stuhnúť aspoň na 60 minút do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.