Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Aspikové prasiatko

ingrediencie

dusená šunka
hrášok
mrkva
kukurica
1 ks
želatína na aspiky

postup

aspiky a vajcové tlačenky robievam často a nielen na sviatky, tentoraz som zvolila trochu netradičnú formu
1.
šunku nakrájame na pásiky alebo kocky, pridáme zeleninu podľa vlastnej chuti... ja som použila mrazenú zeleninu, ktorú som preliala vriacou vodou a po chvíli scedila, ochladila studenou vodou a nechala na sitku odkvapkať
2.
nájdeme si vhodnú plastovú fľašu a naplníme ju striedavo šunkou a zeleninou asi do polovice
3.
želatínu na aspik pripravíme podľa návodu, ja som želatínu zaliala 0,5 l vriacej vody a miešala až do rozpustenia, vlažnú želatínu som naliala do fľaše
4.
občas som fľašu pogúľala po stole aby šunka a zelenina neklesli na dno, potom som fľašu dala do chladničky a nechala cez noc stuhnúť
5.
potom som fľašu rozstrihla a obsah vybrala, ozdobila šunkovými ušami, rypáčikom a očami s korenia
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...