Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Aspikové prasiatko

ingrediencie

dusená šunka
hrášok
mrkva
kukurica
1 ks
želatína na aspiky

postup

aspiky a vajcové tlačenky robievam často a nielen na sviatky, tentoraz som zvolila trochu netradičnú formu
1.
šunku nakrájame na pásiky alebo kocky, pridáme zeleninu podľa vlastnej chuti... ja som použila mrazenú zeleninu, ktorú som preliala vriacou vodou a po chvíli scedila, ochladila studenou vodou a nechala na sitku odkvapkať
2.
nájdeme si vhodnú plastovú fľašu a naplníme ju striedavo šunkou a zeleninou asi do polovice
3.
želatínu na aspik pripravíme podľa návodu, ja som želatínu zaliala 0,5 l vriacej vody a miešala až do rozpustenia, vlažnú želatínu som naliala do fľaše
4.
občas som fľašu pogúľala po stole aby šunka a zelenina neklesli na dno, potom som fľašu dala do chladničky a nechala cez noc stuhnúť
5.
potom som fľašu rozstrihla a obsah vybrala, ozdobila šunkovými ušami, rypáčikom a očami s korenia
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...