Pridať recept

Jahodové rezy

ingrediencie

18 ks
vajcia
24 PL
jemný kryštálový cukor
24 PL
polohrubá múka
1,5 balíčky
prášok do pečiva DrOetker
6 PL
voda
trochu
Gélová farba červená DrOetker

Plnka

7,5 PL
solamyl DrOetker
750 ml
kompótová jahodová šťava
300 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
375 g
maslo
3 konzervy
jahodový kompót po 420 g

Poleva

150 g
biela čokoládová poleva DrOetker
350 g
jahodový lekvár

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Piškóty: 6 bielkov vyšľahať so štipkou soli do peny, po jednej lyžici zašľahať cukor, spolu 8 PL, po jednom 6 žĺtkov, 2 lyžice vody a na najmenšom stupni 8 PL polohrubej múky zmiešanej s polovicou prášku do pečiva. Na papieri na pečenie upečieme dve žlté piškóty, každú zo 6 vajec. Tretiu pripravíme tým istým spôsobom, len ju prifarbíme červenou gélovou farbou. Plech rozmer 28x38 cm. Teplota 180°C 25 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime, aj vrchnú šupku z piškóty, aby sa plnka neodlepila.
 
2.
Plnka: jahody precedíme, získame 750 ml šťavy. Odlejeme asi 200 ml, rozmiešame 7,5 PL Solamylu. Zvyšnú šťavu dáme zovrieť, prilejeme rozmiešaný solamyl a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
3.
Maslo izbovej teploty vymiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Jahody rozmixujeme a jemne zamiešame do pripravenej plnky.
4.
Ukladáme nasledovne: žltá piškóta, potrieť lekvárom, natrieť polovicou plnky, priložiť ružovú piškótu, natrieť druhou časťou plnky, /trochu si odložíme na povrch/, žltú piškótu natrieme jahodovým lekvárom a natretou časťou položíme na plnku. Trochu pritlačíme, potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme bielou čokoládovou polevou. Odložíme do chladu najlepšie do druhého dňa. Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.