Kaleráb na masle so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kaleráb
2
PL
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
studená voda
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
strúhaný syr (eidam, čedar, ementál, ...)
postup
1.
Ošúpané kaleráby pokrájame na plátky. Mladé lístky kalerábov pokrájame nahrubo a krátkoich povaríme v malom množstve mierne posolenej vody. Scedíme a vývar odložíme.
2.
Na masle za stáleho miešania krátko opražíme plátky kalerábov, trochu ich podlejeme odloženým vývarom, posolíme, pokoreníme a prikryté dusíme domäkka.
3.
Podávame posypané postrúhaným tvrdým syrom ako prílohu k mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.