Pridať recept

Kaleráb na masle so syrom

ingrediencie

600 g
kaleráb
2 PL
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
studená voda
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
strúhaný syr (eidam, čedar, ementál, ...)

postup

1.

Ošúpané kaleráby pokrájame na plátky. Mladé lístky kalerábov pokrájame nahrubo a krátkoich povaríme v malom množstve mierne posolenej vody. Scedíme a vývar odložíme.

 
2.

Na masle za stáleho miešania krátko opražíme plátky kalerábov, trochu ich podlejeme odloženým vývarom, posolíme, pokoreníme a prikryté dusíme domäkka.

3.

Podávame posypané postrúhaným tvrdým syrom ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.