Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slivkový perník s jablkami

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajcia
3 PL
včelí med
200 g
rozpustený tuk na pečenie
350 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do perníka DrOetker
1/2 KL
škorica mletá
1/4 KL
klinčeky mleté
50 g
sekané vlašské orechy
1 pohár
strúhané jablká sterilizované
1 pohár
slivkový kompót

postup

Recept som našla v nejakom časopise, môj názov dostal podľa použitých surovín. Páčili sa mi na ňom použité suroviny a ich kombinácia.
2.
Elektrickým šľahačom vymiešame vajcia, roztopený tuk, med, cukor......
3.
..pridáme muku, rozmiešanú s práškom do pečiva na perníky a korením (mleté klinčeky a škorica).
4.
Potom pridáme do cesta nasekané orechy a strúhané jablká. Premiešame.
5.
Cesto rozotrieme na vymastený a posypaný plech (alebo s papierom na pečenie).
6.
Na vrch naukladáme slivky, rozkrojenou stranou nahor. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 175-180 stupňov cca 45 minút.
8.
Podávame. Môžeme ho pocukrovať. Je vláčny, plný chutí, všetky suroviny sa k sebe hodia. K tomu dobrá kávička dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.