Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slivkový perník s jablkami

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajcia
3 PL
včelí med
200 g
rozpustený tuk na pečenie
350 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do perníka DrOetker
1/2 KL
škorica mletá
1/4 KL
klinčeky mleté
50 g
sekané vlašské orechy
1 pohár
strúhané jablká sterilizované
1 pohár
slivkový kompót

postup

Recept som našla v nejakom časopise, môj názov dostal podľa použitých surovín. Páčili sa mi na ňom použité suroviny a ich kombinácia.
2.
Elektrickým šľahačom vymiešame vajcia, roztopený tuk, med, cukor......
3.
..pridáme muku, rozmiešanú s práškom do pečiva na perníky a korením (mleté klinčeky a škorica).
4.
Potom pridáme do cesta nasekané orechy a strúhané jablká. Premiešame.
5.
Cesto rozotrieme na vymastený a posypaný plech (alebo s papierom na pečenie).
6.
Na vrch naukladáme slivky, rozkrojenou stranou nahor. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 175-180 stupňov cca 45 minút.
8.
Podávame. Môžeme ho pocukrovať. Je vláčny, plný chutí, všetky suroviny sa k sebe hodia. K tomu dobrá kávička dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...