Pridať recept

Česká dusená biela hlávková kapusta

Česká dusená biela hlávková kapusta
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 PL
olej
600 g
kapusta biela hlávková
podľa chuti
soľ
1 KL
mletá rasca
trochu
mletá červená paprika
trochu
cukor
trochu
ocot

postup

1.

Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kapustu pokrájanú na rezančeky, posolíme, ochutíme rascou, mletou červenou paprikou a za občasného miešania dusíme takmer domäkka. Ak treba, podlievame vodou.

 
2.

Kapustu ochutíme cukrom a octom a dodusíme domäkka. Podávame ju ako prílohu k pečenej hydine, bravčovej pečienke alebo k údenému mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...