Moravská dusená biela hlávková kapusta
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
slanina
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
600
g
kapusta biela hlávková
trochu
ocot
trochu
cukor
podľa chuti
soľ
1
KL
mletá rasca
postup
1.
Na drobné kocky pokrájanú slaninu opražíme na oleji dozlatista. Pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Vmiešame múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju asi 100 ml vody a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Pridáme najemno pokrájanú kapustu a dusíme. Podľa chuti pridáme ocot, cukor, soľ a rascu.
2.
Podávame ako prílohu k pečenej hydine, bravčovej pečienke alebo údenému mäsu.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

kuchtik1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.