Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Moravská dusená biela hlávková kapusta

ingrediencie

100 g
slanina
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
600 g
kapusta biela hlávková
trochu
ocot
trochu
cukor
podľa chuti
soľ
1 KL
mletá rasca

postup

1.
Na drobné kocky pokrájanú slaninu opražíme na oleji dozlatista. Pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Vmiešame múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju asi 100 ml vody a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Pridáme najemno pokrájanú kapustu a dusíme. Podľa chuti pridáme ocot, cukor, soľ a rascu.
2.
Podávame ako prílohu k pečenej hydine, bravčovej pečienke alebo údenému mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.