Pridať recept

Moravská dusená biela hlávková kapusta

Moravská dusená biela hlávková kapusta
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

100 g
slanina
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
100 ml
studená voda
600 g
kapusta biela hlávková
trochu
ocot
trochu
cukor
podľa chuti
soľ
1 KL
mletá rasca

postup

1.

Na drobné kocky pokrájanú slaninu opražíme na oleji dozlatista. Pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Vmiešame múku, pridáme postupne asi 100 ml vody a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia.

 
2.

Pridáme najemno pokrájanú kapustu a dusíme. Podľa chuti pridáme ocot, cukor, soľ a rascu.

3.

Podávame ako prílohu k pečenej hydine, bravčovej pečienke alebo údenému mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...