Pridať recept

Dusená kvasená kapusta

ingrediencie

500 g
kyslá kapusta
1 KL
mletá rasca
podľa chuti
soľ
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
trochu
cukor

postup

1.

Kyslú kapustu podlejeme vriacou vodou, ochutíme rascou, soľou a dusíme domäkka.

 
2.

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Zriedime ju vodou a pridáme kvasenú kapustu. Ochutíme ju soľou, rascou a podľa kyslosti kapusty pridáme viac alebo menej cukru. Kapustu dusíme domäkka.

3.

Podávame ako prílohu k pečenej hydine, údenému alebo pečenému bravčovému mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!