Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkva s hrozienkami

ingrediencie

100 g
hrozienka
2 PL
olej
1 PL
maslo
500 g
mrkva
2 ks
cibuľa
1 KL
sekaný tymian
1 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
150 ml
biele víno
100 ml
smotana
1 KL
hladká múka

postup

1.
Hrozienka namočíme do vlažnej vody, aby zmäkli. Na oleji a masle opražíme pokrájanú mrkvu a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hrozienka, tymian a bobkový list, posolíme a pokoreníme.
2.
Podlejeme vínom a pod pokrievkou, za občasného podlievania, dusíme domäkka. Zeleninu vyberieme dierkovanou naberačkou a odložíme a teplé miesto. Bobkový list odstránime.
3.
Do zvyšnej šťavy pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a na miernom ohni miešame, kým nezhustne.
4.
Zeleninu prelejeme omáčku a podávame ako prílohu k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly hrnčekový
5 super rýchlych dezertov na každý deň
5 super rýchlych dezertov na každý deň
Päť video-návodov ako rýchlo uspokojiť chuť na sladké.
Po domácky
POZOR, silno návykové orieškové maslá si obľúbi celá rodina!
POZOR, silno návykové orieškové maslá si obľúbi celá rodina!
Aj Vy chodíte do pohára s orechovým maslom s veľkou lyžicou a najradšej by ste ho zjedli všetko naraz? Napríklad, také...
Domáce čipsy
Domáce čipsy sú najlepšie!
Domáce čipsy sú najlepšie!
5 plus 1 receptov na famózne čipsy k telke či na párty.