Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkva s hrozienkami

ingrediencie

100 g
hrozienka
2 PL
olej
1 PL
maslo
500 g
mrkva
2 ks
cibuľa
1 KL
sekaný tymian
1 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
150 ml
biele víno
100 ml
smotana
1 KL
hladká múka

postup

1.
Hrozienka namočíme do vlažnej vody, aby zmäkli. Na oleji a masle opražíme pokrájanú mrkvu a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hrozienka, tymian a bobkový list, posolíme a pokoreníme.
2.
Podlejeme vínom a pod pokrievkou, za občasného podlievania, dusíme domäkka. Zeleninu vyberieme dierkovanou naberačkou a odložíme a teplé miesto. Bobkový list odstránime.
3.
Do zvyšnej šťavy pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a na miernom ohni miešame, kým nezhustne.
4.
Zeleninu prelejeme omáčku a podávame ako prílohu k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.