Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkva s hrozienkami

ingrediencie

100 g
hrozienka
2 PL
olej
1 PL
maslo
500 g
mrkva
2 ks
cibuľa
1 KL
sekaný tymian
1 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
150 ml
biele víno
100 ml
smotana
1 KL
hladká múka

postup

1.
Hrozienka namočíme do vlažnej vody, aby zmäkli. Na oleji a masle opražíme pokrájanú mrkvu a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hrozienka, tymian a bobkový list, posolíme a pokoreníme.
2.
Podlejeme vínom a pod pokrievkou, za občasného podlievania, dusíme domäkka. Zeleninu vyberieme dierkovanou naberačkou a odložíme a teplé miesto. Bobkový list odstránime.
3.
Do zvyšnej šťavy pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a na miernom ohni miešame, kým nezhustne.
4.
Zeleninu prelejeme omáčku a podávame ako prílohu k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...