Pridať recept

FOTORECEPT: Domáca huspenina

6
porcií
1560
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kože z prasaťa
2 ks
Prasacie paprčky
4 ks
mrkva
1/2 ks
kaleráb
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1 kg
bravčové pliecko
trochu
vegeta
stoniek
soľ
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať
4 strúčiky
cesnaku

postup

1.

Nakrájame si prasacie kože na menšie kusy (iba ak sú v celku).

Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: exotka402
 
2.

Nakrájané kože a paprčky dáme variť do vody. Dáme toľko vody aby boli kože s paprčkami zaplavené.

Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: exotka402
3.

Keď sa kože varia necháme ich asi 5 min. povariť a potom pridáme umyté bravčové pliecko (môže byť aj bravčové koleno), očistenú mrkvu, petržlén kaleráb a cibuľu. Torchu vegety, čierneho mletého korenia, soli a pretlačíme si cesnak. Necháme variť pokiaľ nieje bravčové pliecko hotové. Skúšame s vidličkou.

Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: exotka402
4.

Keď je bravčovina hotová. Prepasírujeme si polievku. Vývar dáme zvlášť a zeleninu s bravčovinou zvlášť. Kože vyhodíme (my ich dávame psom).

Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: exotka402
5.

Do misiek si nalejeme vývar a do každej dáme pokrájanú zeleninu a pokrájanú bravčovinu. Necháme stuhnúť. Nemusíme dávať do chladničky stačí na chladné miesto. Podávame s octom a cibuľkou. Dobrú chuť.

Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: exotka402
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...