Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Paradajky plnené ryžou

ingrediencie

8 ks
paradajka
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej na potretie

Plnka:

4 strúčiky
cesnak
4 PL
petržlenová vňať
1 KL
oregano
2 PL
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
200 g
uvarená ryža

postup

1.
Z paradajok odkrojíme vršky, lyžičkou vydlabeme dužinu a paradajky vnútri posolíme a pokoreníme. Pretlačený cesnak zmiešame s pokrájanou petržlenovou vňaťou, oreganom, dužinou z paradajok a olejom. Posolíme, pokoreníme a premiešame s uvarenou ryžou.
2.
Paradajky naplníme a prikryjeme odkrojenými vrškami. Vložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy, trocha podlejeme a v stredne rozohriatej rúre pečieme 25-30 min. Podľa potreby podlievame. Podávame s pečivom alebo samostatne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.