Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Paradajky plnené ryžou

ingrediencie

8 ks
paradajka
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej na potretie

Plnka:

4 strúčiky
cesnak
4 PL
petržlenová vňať
1 KL
oregano
2 PL
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
200 g
uvarená ryža

postup

1.
Z paradajok odkrojíme vršky, lyžičkou vydlabeme dužinu a paradajky vnútri posolíme a pokoreníme. Pretlačený cesnak zmiešame s pokrájanou petržlenovou vňaťou, oreganom, dužinou z paradajok a olejom. Posolíme, pokoreníme a premiešame s uvarenou ryžou.
2.
Paradajky naplníme a prikryjeme odkrojenými vrškami. Vložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy, trocha podlejeme a v stredne rozohriatej rúre pečieme 25-30 min. Podľa potreby podlievame. Podávame s pečivom alebo samostatne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.