Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolicový nákyp

ingrediencie

1 ks
brokolica
1 PL
maslo
podľa chuti
soľ
1 PL
hladká múka
250 ml
mlieko
trochu
mleté biele korenie
50 g
tvrdý syr
4 ks
vajce
1 štipka
strúhaný muškátový oriešok
trochu
maslo na potretie

postup

1.
Na ružičky rozobratú brokolicu uvaríme v mierne posolenej vode takmer domäkka. Do rozohriateho masla pridáme múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Postupne prilievame studené mlieko, rozšľaháme a uvaríme hustý bešamel. Podľa chuti posolíme a pokoreníme.
2.
Brokolicu premiešame s bešamelom, strúhaným syrom, rozšľahanými žĺtkami a muškátovým orieškom. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Masu rozotrieme do vymastenej zapekacej misy.
3.
V stredne rozohriatej rúre pečieme dozlatista. Podávame samostatne alebo s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.